برای درست کردن دمپخت زعفرانی میتوانید از مرغ استفاده کنید و یا فقط آب مرغ را برای بخش مایع غذا انتخاب کنید. در صورتی کـه گیاهخوار هستید و یا آب مرغ در معرض شـما نیست می توانید از آب عصاره سبزیجات و یا آب معمولی استفاده کنید. برای نوعی کـه با مرغ درست می شود کل عملیات درست کردن غذا فقط دریک قابلمه انجام می شود و نیازی نیست مرغ را جداگانه بپزید.
برای درست کردن این غذا بـه مقداری گوجه فرنگی، نخود سبز و پیاز نیاز دارید. اگر بـه این سه ماده توجه کنید می بینید کـه رنگ قرمز گوجه و رنگ سبز نخود سبز با زردی زعفران و زردچوبه یک ترکیب رنگی زیبا را میسازد کـه اشتهای هر شخصی را تحریک می کند بخصوص بچههای بد غذا. اگر زعفران هم ندارید می توانید فقط از زردچوبه استفاده کنید.
در ابتدا: دمپخت زعفرانی بدون گوشت
روغن گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱/۴ پیمانه ریز خرد شده»
فلفل چیلی خشک: ۱/۸ تا ۱/۴ قاشق چایخوری
فلفل دلمهای قرمز: ۱/۴ پیمانه
گوجه فرنگی: ۱ شماره
برنج دانه بلند: ۲ پیمانه
آب مرغ: ۴ پیمانه
لیمو ترش: ۱ شماره
سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران: ۱/۴ تا ۱/۳ قاشق چایخوری اختیاری»
نخود سبز: ۱/۴ پیمانه
نمک: بـه مقدار لازم
ریحان تازه: مقداری برای تزئین
آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ
طرز تهیه دمپخت بدون مرغ
پیاز، گوجه و فلفل دلمهای را نگینی کنید. پیاز نگینی ریز باشد. سیر را هم ریز خرد کنید. یک قابلمه گود را روی حرارت متوسط بـه بالای گاز بگذارید. روغن را اضافه کنید و کف قابلمه پخش کنید سپس پیاز، سیر و چیلی را اضافه کنید. حدود ۱ دقیقه سرخ کنید تا عطر و بوی آنها بلند شود.
فلفل دلمهای قرمز و گوجه را اضافه کنید. ۱ دقیقه دیگر سرخ کنید.
برنج را اضافه کنید و بهم بزنید تا باهم مخلوط شوند.
آب مرغ یا آب را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب بـه جوش آید.
آب لیمو، سس سویا، زردچوبه و زعفران درصورت استفاده» را اضافه کنید. خوب بهم بزنید.
وقتی آب مرغ شروع بـه حباب زدن کرد، درب قابلمه را کاملا ببندید و حرارت رابه کم کاهش دهید. بگذارید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برنج بپزید یا تا زمانی کـه تمام آب یا بیشتر آن جذب شده باشد.
درب قابلمه را بردارید و نخودهای سبز را اضافه کنید، بـه آرامی بهم بزنید تا نخود با آن مخلوط شود.
درب قابلمه را بگذارید و گاز را خاموش کنید. حالا بگذارید قابلمه روی همان شعله خاموش بماند تا با گرمای باقی مانده گرم شود. حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمان سرو کردن بگذارید روی شعله خاموش بماند. حرارت باقی مانده داخل قابلمه کمک میکند تا هر مقدار آبی کـه داخل قابلمه مانده، جذب شده و برنج بطور کامل بپزد و دم کند.
همچنین نخود سبز فریز شده رابه نحو خوبی میپزد. برنج بـه این روش بـه مدت ۱ ساعت یا بیشتر گرم خواهد ماند کـه زمانی رابه مـا برای آماده کردن چیزهای دیگر مثل سالاد می دهد. سپس درب قابلمه را بردارید و برنج رابا چنگال یا چاپ استیک بهم بزنید تا از هم باز شود. مزه کنید ودر صورت نیاز مقداری نمک اضافه کنید. روی آن رابا ریحان تازه تزئین کنید و با سالاد یا ترشی سرو کنید.
۱ ,آب ,مرغ ,قابلمه ,بـه ,کـه ,اضافه کنید ,را اضافه ,کنید و ,آب مرغ ,۱ ۴ ,شعله خاموش بماند ,تهیه دمپخت زعفرانی
درباره این سایت